Szukaj na tym blogu

sobota, 28 maja 2011

Nalesnik ala Bolognese z blachy

Przepis pochodzi z gazety '' kochen & genießen''.

Składniki na 4 osoby:100g maki, 4 jajka,100ml mleka, sol, pieprz,5 łyżek wody mineralnej gazowanej,2 cebule, łyżka oleju, 500g mięsa mielonego(wołowego lub wolowo-wieprzowe),słodka papryka,500g pomidorów,łyżka ziół włoskich( ja użyłam zioła do pizzy),100-150g startego sera goudy, papier do pieczenia no i blacha z piekarnika

Przygotowanie:piekarnik nastawić na 200°C,blachę wyłożyć papierem i wstawić do piekarnika.Make , jajka, mleko, wodę i przyprawy wymieszać lub miksować na gładkie ciasto.
Patelnie rozgrzać wlać olej i dać mięso. Cebule obrać , pokroić w kostkę i dodać do mięsa. Wszystko usmażyć i przyprawić sola, pieprzem i papryka. Na nagrzana blachę wylać ciasto i wstawić do piekarnika na 3-4 minuty. Pomidory umyć i pokroić w plasterki.Wyciągnąć ciasto naleśnikowe z piekarnika. Na ciasto położyć pomidory i posypać ziołami. Następnie nałożyć mięso i ser. Wstawić do piekarnika na 15 minut.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz