Obecnie jestem na etapie zdrowego odżywiania i zrzucenia zbędnych kilogramów. A to jest mój przepis na rybkę z warzywami gotowanymi na parze.
Składniki na 1 osobę: 1 filet z ryby , 1 marchewka, 3 różyczki brokuła,3 różyczki kalafiora,sol, 2 plasterki imbiru ( nie musowo) lubczyk,curry,słodka papryka, sok z cytryny.
Przygotowanie: Włączyć piekarnik na 180°C. Rybę osuszyć położyć na arkuszu aflufolii, curry wmieszać z sola, papryka.Sokiem z cytryny skropić rybę,i nałożyć mieszankę przypraw. Rybę zawinąć w folie położyć na blaszkę. W garnku do gotowania na parze nastawić wodę wrzucić do niej plasterki imbiru, sol i lubczyk.Warzywa dać do garnka gotować ok 10-15 minut a rybę wstawić do piekarnika i piec 10minut. Warzywa nałożyć na talerz doprawić do smaku jak lubimy najbardziej. Na warzywa nałożyć filet z ryby. Smacznego
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz